Toftedal's Vilji - Islandske fårehund

2014 - Juniorklub Champion
2014 - Dansk, Norsk og Svensk Champion - samt Nordisk Champion
2015 - Amsterdam Winner 2015
2017 - International Champion

 

Tofttedal's Vilji født den 7. november 2012
Mor: Toftedal's Alda
Far: Sagshundens Fródur

Vilji er en stor, smuk og utrolig kærlig hanhund.
Man smelter helt når ham kigger på en med sine smukke brune øjne. Han er uskylden selv samtidig med, at han skal bide i alt. Han elsker at trække nyplantede blomster op af jorden, splitte de planter af jeg ikke har nået at plante samt tage nogle gevaldige legeturer med moster Alde.
Han komme often hen og lige holder om min arm med hans mund, så skal han nusse og lige mærke at han ikke er glemt - nå det er nok finde han Alde og så går den vilde jagt igen.

Vilje elsker at komme til stranden - han løber lige ud i vandt og går gerne så langt ud at han er nød til at svømme.

Han er bestemt en dejlig dreng

Vilji er nu far til 26  hvalpe; 6 i Norge, 6 i Sverige og 14 i Danmark.
Planen er at Vilje i 2019 skal lave et kuld i Tyskland og et i USA
 

Toftedal Vilji

Tænk -  det er snart 2 år siden, at vi om natten, hvor Obarma blev genvalgt - fik 3 tricolor og 3 chokoladebrune hvalpe, det var også natten hvor vi bestemt ikke skulle beholde én af hvalpene, der var tid med besøg af hvalpekøbere og mange henvendelser på Vilji, da vi offentliggjorde, at vi ville udstille ham én gang og så skulle også han ud til en sød og kærlig familie - dagen hvor Laura på vej hjem fra hendes og Vilji's først udstilling opdagede at hun bare ikke kunne leve uden ham, dagen hvor han først gang blev sparket af en af vores heste, operation af en knækket fortand, udstillinger, udstillinger og udstillinger men også en hverdag, hvor Vilji og de andre 4 "bare er hunde" med gåture i skoven eller ved vandet, køretur, leg med hinanden, os eller rideskole eleverne, fuglejagt, hjælpe med at grave pæle i, hive planter op, sejltur, putte i sofaen og i sengen. - hvor er der sket meget siden den nat.

Som tiden er gået har Vilji været på udstillinger i Danmark, Sverige og Tyskland. Han er blevet Dansk Junior klubchampion, Vinder af mellemklasse til året træf 2014, Han er blevet bedømt med ikke mindre end 17 x Excellent, hvor af de 13 er med CK (Champion kvalitet). Han stod som 5. bedste hanhund kun 9 mdr. gl. på klubbens træf i 2013.
Vilji mangler nu kun et Cert, så er han Dansk og Svensk Champion. For at certet kan udløse Championtitlen skal han dog være fyldt to år - så det venter vi på med spænding.

Foruden hans smukke ydre og flotte farve har han det mest fantastiske sind, han er kærlig, rolig og god til overblik, han elsker sin flok - både hunde, katte og mennesker, putter gerne i sengen og savner han opmærksomhed kommer han hen, sætter sig ved siden, kigger på os og møver sig op i skødet. 
Jeg plejer at sammenligne ham med løvernes konge, rolig, velafblanceret, kærlig og omsorgsfuld med et rigtig godt overblik.

Vilji er nu også øjenlyst uden anmærkninger - hvilket betyder at han er fri for øjensygdomme.
Han blev i november 2013 umiddelbart efter hans 1 års fødselsdag HD-fotograferet med et lige så flot resultat nemlig HD-fri også betegnet med A.

Nu er alt det formelle på plads med hensyn til at bruge ham i avlen.
 - Øjenlysning
 - HD-fotografering
 - opnået mindst "Very Good" på en udstilling

Det eneste ham mangler er alder - han må først bruges når han nærmer sig de 2 år, hvilket han jo gør d. 7. november 2014.

Vi ser med spænding frem til hans først paringer og selvfølge de hvalpe der måtte komme.

Toftedal's Vilji - Islandske fårehunde hvalp Toftedal's Vilji - Islandsk fårehund