Islandske fårehund, Islandsk fårehund, Islandske fårehunde hvalpe, fårehunde hvalpe

Toftedal's Fifa

Den 27.11.15 måtte vi tage den svære beslutning af sige farvel til vores elskede Fifa og sende hende sammen med hendes mor Glit over regnbuebroen. I hjertet gemt.

Fifa er Glit's datter - fra Glit's allerførst kuld hvalpe.

Fifa er en dejlig, kærlig hund med et godt temperament. Hun tager tingene med en ophøjet ro, "det vi ikke når i dag, det når vi i morgen" agtigt. Hun vil rigtig gerne lege og hjælper gerne med at feje staldgangen eller støvsuge i huset.

Fifa elsker ligesom Glit at være med overalt.

Hun elsker at putte, ligge ved mine fødder eller ligge i arm, når vi sover til middag.
Fifa er en helt igennem kærlig og venlig hund, hun er også ganske ydmyg, når hun hilser på andre hunde og hun vasker gerne kattens øre eller mine ben, hvis jeg har fået en rift eller to.
Fifa har en utrolig god fornemmelse for hvor jeg er - når vi går tur, kan jeg være sikker på, at hun holder sig inden for en radius på 0-1 meter indtil jeg har givet hende fri. 
Hvis jeg har været kørt uden hende, ligger hun på gårdspladsen og venter og løber mig gerne i møde, når hun høre bilen for enden af markvejen.

Hun har det samme temperament som Glit - det kan vi se, når hun indimellem slår sig løs, hun har også en selvstændighed og en rigtig god fornemmelse af sit eget værd.

Vi gjorde desværre den fejl, at vi så godt som aldrig tog Fifa med alene i hendes hvalpeperioden, det var altid sammen med Glit, hvilket har gjort, at hun stadig mest er "sin mors datter" når Glit er med, dog oplever jeg, at hun inden for det sidst år har taget mere og mere plads selv når Glit er med. 

Fifa er en smuk hund med et stort og kærligt hjerte.

Hun er ca. 44 cm høj, har en rigtig god bygning, med kraftige ben og store bevægelser. Hun er utrolig hurtig og kan lave de mest fantastiske vendinger.
Samtidig har Fifa en utrolig smuk farve - hun er ulvegrå.

Fifa er i marts 2011 overflyttet fra DRU til DKK.
Hun har været på én udstilling og der fik hun Very Good - hun synes ikke udstillinger er det fedeste i verden. Hun vil meget heller gå ture, ligge i arm eller blot være aktiv med der hvor jeg er.