Tiden flyver afsted - specielt med 6 så smukke og harmoniske hvalpe ...

Alde og Daik's hvalpe er nu 6 uger gl. de vokser, trives og udvikler sig - helt som de skal. Vi er i fuld gang med socialiseringen, der foregår både hjem på Toftevænget, ved stranden og i skoven pt. Vi møder vandre, andre hunde og mennesker,  på vores ture ligesom alle vores ridebørn, familie og venner kommer på besøg for at beundre og lege med hvalpene.

Noget af det der virkelig undre mig er at der er ingen hvalpe, der har besørget inden for om natten, de holder sig fra de bliver puttet omkring 22. tiden og til 05.30-05.45 om morgen, hvor det først Alde og jeg gør er at lukke dem ud i haven så de kan gøre det de skal. Mens de er ude gør jeg morgenmanden klar til dem, som de afhængig af vejret spiser i haven eller i køkkenet. I går skærtorsdag havde vi familie frokost og hvalpene nød alt den opmærksomhed - vi havde dem med en tur ved vandet og det kom, der følgende billeder ud af ...

Nu er det 4 uger siden de smukke 6 hvalpe blev født.

De fortsætter alle sammen den gode udvikling. I går lørdag d. 12. marts 2016 var de udenfor for første gang. 
Det var skræmmende, men alle gik til det med nysgerrighed og det varede heller ikke længe før de var så trygge, at de bevægede sig væk fra døren og ud på græsset.

Jeg er så småt begyndt at øve indkald med dem - jeg finder en lyd som de reagere godt på og bruger den, når de så kommer bliver de rost samtidig med, at jeg nusser dem.

Det er stadig lidt koldt udenfor, derfor er vi ikke ude ret længe af gangen. I dag søndag, har de været ude 3 gange a ca. 7-10 min. varighed - og så ind i varmen igen.

De spiser nu fint tørfoder, som de har stående til fri afbenyttelse hele tiden i deres hvalpegård, derudover får de noget lækkert vådfoder beregnet til hvalpe samt mælk fra Alde selvfølgelig.
Om et par dage vil jeg præsentere dem for lidt lækkert økologisk råt oksekød.
Her kommer lidt billeder fra i dag.

 

Så kom de 😘
Toftedal's Alde og Daik Fra Kerlingarfjöll's hvalpe blev født - nemt og smertefrit om morgenen fredag d. 12-2-16 i et smukt gyldent lys fra solen.

Alde startede sin opblokningsfase torsdag aften ved 20-tiden og omkring 11 timer senere nærmere 7.11 blev den først hvalp født, derefter komme de stille og roligt og kl. 10.33 kom den sidste lille dreng til verden.

Det blev 3 tæver og 3 hanhunde en dejlig kønsfordeling.
Farvefordelingen blev en rød pige og en rød dreng og så ellers to tricoloer piger og to tricoloer drenge.

Den mindste hvalp var også den sidst fødte, han vejede 205 gram og den største, den røde tæve vejede 298. De resterende 4 vejede mellem 245 - 278 gram.
Alle 6 hvalpe har dobbelte ulveklør.

Klar til fødsel Her er de første 3 født En mere ... Færdig med fødslen - der skulle gerne være 6 hvalpe

Hvalpene stortrives

Tiden går hurtigt når vi har hvalpe i huset - de 6 små er allerede blevet 3 uger gamle og faktisk ikke så små længer.

Vi vejer dem ikke længere, det holder jeg faktisk op med når de på de første 6 dage allerede har fordoblet deres vægt.

Alde er en formidabel hun passer dem efter alle kunstens regler.

Flere af hvalpene har fået deres navn men vi mangler lige et par som vi ikke rigtig har fundet det rigtige til endnu- men Villimey, Dríva, Alvar og Glóiligger fast -de to sidste skal nok komme.

De er begyndt at få opblødt hvalpefoder og de elsker det - en skal med koldt vand har nu sin faste plads i hvalpegården. 

Som en stolt menneskemor er jeg nød til st fortælle hvor dygtige de små er - de tisser og besørger allerede på aviser - de er så dygtige