Som jeg tidliger har skrevet - fødte Alda 8 sunde og raske hvalpe søndag d. 15.2.15 dog med forskellig fødselsvægt: et par vejede omkring 160 g. nogle mellem 200-220 g. og de to størst drenge henholdsvis 347 og 356 gram.


Alle var fulde af energi, da de kom ud og alle fandt hurtige frem til mælkebaren, desværre viste det sig i løbet af mandagen, at der var 3, der havde lidt svært ved at die. Jeg hjalp med at lægge dem til de bagerest dievorter - og tog de store fra. Mandag aften efter at havde putte på Laura's bryst sov en lille pige ind. Tirsdag morgen var den gal med ene af drengene - en lille rød fyr med en meget tynd blis, der kunne han ikke mere.
Hele tirsdagen arbejdede jeg med at få den sidste af de små til at drikke ved at flytte en af de store, når der lige var kommet gang i dievorten. (Tak for rådet Ulrikke)
Og det hjælp, han suttede og suttede og der kom også mælkeskum - så gladere var jeg da jeg lagde mig til at sove sent tirsdag aften, Men...

Desværre lå han meget afkræftet - skubbet væk fra de andre - onsdag morgen, da jeg vågnede.
Vi måtte give ham fred.

Det var hårdt - jeg har aldrig prøvet at miste hvalpe, der umiddelbart virkede sunde og energifyldt ved fødslen. Jeg må ærligt indrømme, at jeg i ånden så, at jeg mistede hele kuldet.

HELDIGVIS blev det ikke sådan.
Der er tre store og smukke drenge og 2 skønne piger, der stortrives og vokser.
Hold op hvor jeg glæder mig til at følge dem på vej.

Hold da op et lækkert kuld - nemme og smukke 😘

Der soves nu igen, her er helt stille kun radioen spiller sagte i baggrunde, voksne såvel som de 5 sover i mellem hinanden. Det er lykken at kunne side og iagttage den ro og fred der hviler over flokken. 

Vilji ligger lige under min stolklar til at rejse sig hvis jeg skulle bevæge mig. Det er sjov hvordan han er blevet flokkens ubestridte leder - på en god og kærlig måde.

Tilbage til de 5 - skriver jeg med et smil mens jeg tænker på "de 5" bøger jeg læst intens da jeg var barn. 4 børn og en hund, der opklarede forskellige forbrydelser - og der er bestemt grund til sammenligning. Der er den stille eftertænksom pige, der viser sit vær når nyt truer, der er bøllerne der farer på med krumhals- og det er ikke kun drengene 😉 og der er ham, der lidt undres, kigger tænker og derefter går igang med opgaven - alle som en er det helt unikke og vidunderlige.

Hvalpene bliver hvalpetestet tirsdag den 7. April 2015 - af mange årige avlerne IF og hvalpetestet Ulla Sonne

Det glæder jeg mig vildt til