Islandske fårehunde, Islandsk fårehund, Islandske fårehunde hvalpe, fårehunde hvalpe

Godrumgård's Glit

Vi har den 27.11.15 måtte tage den svære men rigtige beslutning af sende vores elskede Glit over regnbuebroen pga. af alderdom. I hjertet gemt

Glit er vores første Islandske fårehund. Vi fik hende tilbage i 2004, 10 mdr. gammel, da Marianne ikke længe kunne have hende.

Glit er en fantastisk hund - alt det vi i vores familie ønsker af en hund.
Hun er kærlig og venlig overfor såvel andre hunde som for mennesker, børn som voksne. Når vi møder andre hund går hun ganske ydmyg hen og hilser.

Hun er en utrolig intelligent og samarbejdsvillig hund - der kender sit værd men som på ingen måde er dominerende. Min svigerfar plejer at sige om hende, at hun forstår alt hvad jeg siger til hende - og det er ikke helt galt.

Glit elsker at sidde på skødet og putte i arm. Hun elsker, at få lov til at ligge i ben-enden og i knæhaserne, ligesom hun elsker at være med, og indrømmet jeg har hende med til stort set alt.

Jeg blev af en interesseret hvalpekøber spurgt om Glit's mindre gode sider.

Og jeg måtte indrømme, at på hendes sind, temperament og adfærd kunne jeg ikke umiddelbart finde noget.
Jeg kan stadig ikke finde nogen egenskaber hos hende som jeg virkelig er træt af.

Hvis jeg skal finde noget, kunne det være, at når jeg arbejder med hestene, så vil hun rigtig gerne være med og driver hestene op mod mig, når jeg forsøger at lære dem at gå væk fra mig. Men så beder jeg hende gå hen og lægge sig, og det gør hun så en stund, men lister sig gerne tilbage for igen at "hjælpe". Men det er jo blot et udtryk for, at hun har et stærkt hyrdegen, og hvis jeg havde trænet med hende kunne hun sikkert havde hjulpet på den "rigtige" måde.

Hun er altid klar til leg, en gåtur eller at hjælpe med hestene. Hun er en hund, der hviler i sig selv, med et super temperament og en livsglæde der gør, at man kun kan elske hende