Toftedal hvalpe

Dette er historien om Alda - Toftedal Alda og hendes sidste kuld
- Toftedal Síðasta ...

3 dejlige hvalpe, der i dag er godt 4 uger - løber nu runde og leger i hus, have og hvalpegården.
Toftedal Síðasta Rán
Toftedal Síðasta Rökkvi
Toftedal Síðasta Hrannar

 

Islandske fÄrehunde, hvalpe, hvalpe til salg, Toftedal hvalpe, Toftedal islandske hunde, Kennel Toftedal

Toftedal Alda - elsker vand

Så ....
kom hvalpene - onsdag d. 4. juli kl. 13.29 kom der endelig rigtig gang i fødslen. Efter gansk få presseveer kom først hvalp til verden - en lille dreng på 231 g.
Både Alda og jeg ventede på næste hvalp - normalt føder Alda sine hvalpe ret hurtigt - men der gik 1 timer før endnu en hvalp blev født - desværre en dødfødt dreng.
Efter 1/2 times yderligere venten havde jeg fornemmelsen af, at der var noget galt, Alda fik ganske ikke flere presseveer - lagde sig blot ned og sov.
Jeg ringede derfor til min dyrlæge og fik en aftale om at komme ind og få noget veestimulerende til hende - men effekten udeblev, efter forgæves at havde ventet en time - besluttede vi at lave kejsersnit på Alde.
Det er det først kejsersnt vi har fået foretaget i de 10 år vi har avlet.
Heldigvis forløb operationen som den skulle og de 3 sidste hvalpe kom ud levende.
To drenge og en pige.
Fredag middag begyndte den første fødte dreng ikke at ville die - og på trods af modermælkserstatning hver anden time de næste to døgn - forlod han denne verden, efter et kort besøg.
Til salg har vi derfor - 2 hanner.
Tæven har vi valg at beholde selv - som det hele tiden havde været planen.

Dette er Alda's absolut sidste kuld, hun bliver 8 år den 7. juli 2018. Selvom vi har Toftedal Vilji efter hende, er vi nød til også at have en tæve efter hende. Alda har et fantastisk sind; mild, god og kærlig - altid glad, egenskaber som hun giver videre til sine hvalpe.

Hvorfor netop Surtsey's P-Pafi ...
Jeg har valgt at bruge Surtsey's P-Pafi (kaldet Poker) fordi han er en smuk knap så stor hanhund, han gøer ikke ret meget, kan være alene hjemme i lange perioder uden stress, elsker børn og at spille bold - Alda elsker også at lege - han er bare den perfekte familiehund.
Men ... også fordi Poker's forældre begge er hunde jeg beundre og sætter stort pris på. Det var derfor vigtig for mig at få deres gener ind i min linje.
Poker's  far er Tellusdreams Askur (Sverige) Askur var far til min elskede Alde, der desværre døde alt for tidlige, og selv om jeg har Toftedal Villimey (datter af Alde) er jeg nød til at have Askur's gener med videre fra Alda linjer også
Mor til Poker er Surtsey's E-Eydis, som er en meget smuk cremfarvet tæve med et godt sind og de bedste bevægelser jeg har set. Eydis lave også fantastisk smukke og vejlige hvalpe.

Det føles bare så rigtigt i mit hjerte med denne kombination.