Livet omkring og med Alda's hvalpe 2012

Fredag d. 1. februar 2013

Ups, det er længe siden jeg har skrevet herinde.
Det blev så stille efter hvalpene rejset hjemmefra.

Vi har godt nok stadig Vilji, men han er en utrolig sød, kærlig og nem hvalp.
Han sover sammen med Laura og det elsker han. Hvis Laura har været lidt for længe væk om dagen - hun passer selvfølgelig sin uddannelse - men så følger han hende tæt, den første tid hun er hjemme igen. Ikke engang det at løbe med de andre ud til hestene kan lokke ham væk fra hende.

Vilji er nu vaxx. 2.  gang, hvor han fik både den alm. vacc. og rabies. Han fik lavet EU-pas og blev vejet: 7.85 kg. vejede han kun 12 uger gammel

Lars har lovet at tage nogle nye billeder af ham - men de lavder ligesom vente på sig.

Alle de andre hvalpe trives og spreder glæde i deres nye familier.
Det er ihvertfald hvad jeg hører :-)


Onsdag d. 9. janaur 2013

I dag er det 9 uger siden, at hvalpene blev født. 
De, der skulle sælges nu, er solgt og de rejste alle hjemmefra sidste weekend.

De tilbagemeldinger jeg får fra hvalpekøberne er, at det er utrolig nemme hunde, der ikke er bange for noget, de falder også hurtig ind i et godt nattemønster og så er de lydige, de reagere på deres navn. De er glade, venlige og kærlige hunde, der godt kan lide mennesker og andre dyr.
 

Torsdag den 3. januar 2013

Besøget på dyrehospitaltet i dag gik rigtig fint, hvalpene opført sig eksemplarisk og de blev hurtig gode til at give hinanden køreture op og ned på briksen.

Alle var sunde og raske.
Loki som den mindste vejede 2890 g. og Vilji som den største vejede 4860 g
Aura 3990 g.
Fáfnir 4110 g.
Fródo 4040 g
Kári 4010 g.

Nu er de klar til at flytte hjemmefra - de 5 af dem-
Aura og Loki flytter i morgen fredag d. 4. januar 2013
Fáfnir, Kári og Fródo rejser til deres nye hjem lørdag d. 5. januar 2013

Vilji beholder vi lidt længere, da vi skal have ham med på udstilling d. 9. februar i Fredericia.
Vi skal dog have fundet et godt og kærligt hjem til ham. Så hvis du kunne være interesseret i ham, er du velkommen til at ringe for at høre under hvilke betingelser, han er til salg.

 

Onsdag den 2. januar 2013

Vejret i Svendborg har været fantastisk smukt i dag, det har både hvalpene og vi nydt godt af. 
Hvalpene har stort set været ud og lege hele dag - dog med en del sove pauser ind i mellem, men så snart de har været vågen så har vi være ude. 
Vi har haft besøg af Pia og Arn. Onkel Arn er Alda kuldbror og han syntes ikke at hvalpe er det fedest i verden, men hvalpene var til gengæld vild med ham. Sådan er det vel ofte...

Senere på dag kommer Kato sammen med Jasmin og Ann-Mette, Kato skal præsenteres for sin nye "lillebro" Fáfnir - Kato er en stor, smuk og fornuftig mand der - er jeg sikker på - nok skal styrer Fáfnir på en bestemt men kærlig måde.
 

Papirarbejdet er ved at være klart - nu skal vi lige en tur til dyrlægen og sundhedstjekket og chipsning i morgen, så er de ved at være klar til at rejse hjemmefra 

Jeg fandt lige lidt billeder fra vores tur ved vandet 1. juledag.


Tirsdag den 1. januar 2013
Hvalpene tog nytårsaften med en udsædevanlig ro. De var slet ikke påvirket af fyrværkeriet, og vi havde dem netop med ude i haven ved 22 tiden for, at de kunne opleve noget af det, der blev skud af rundt omkring os.
KL. 00.00 skulle vi nemlig kigge til hestene, der heller ikke synes at det er vildt fedt.
Fifa var hende, der var mest utryk men ikke nær så meget som tidligere år og Glit som ellers tidliger har reageret tog det ganske pænt.

I dag har vi været en tur ved stranden, mødt en stor glad og meget venlig rottweiler. Fáfnir var helt vild med ham. Aura lidt mere tilbage holden, hun synes vist han var lidt voldsom, så hun holdt sig pænt ved Laura's fødder.
Vi mødte selvfølgelig også børn, unge mennesker, voksne og et ældre ægtepar, som Kári var speciel vild med. Han er utrolig glad for mennesker.

Tiden går hurtigt nu, kun 2 dag til de første hvalpe rejser til deres nye hjem.
Der rejser to fredag og tre lørdag. 

Kun Vilji bliver foreløbig hjemme.
At han ikke rejser hjemmefra endnu skyldes ikke manglende interesse for ham, men at jeg har ventet på hvalpetesten i går samt det, at vi skal have ham med til DKK udstillingen i Fredericia d. 9. februar 2013.
Det er meningen, at han skal have et nyt hjem. Vi har bare ikke fundet det helt rigtige til ham endnu.
 

Mandag den 31. december 2012
Nytårsaften - overgangen mellem et forgangen år og et kommende.
Hvalpene er ved at være klar til at flytte hjemmefra - og det er jeg også :-)
Neeej, de er skønne alle sammen med hver deres personlighed og hvor er det dog dejligt at blive bekræftet i at mine fornemmelser, det jeg ser og føler falder rigtig godt i tråd med hvad hvalpetesten viser.
Lige om lidt server jeg kylling for hvalpene - det er først gang de skal smage det, men er sikker på at de vil elske det.
Jeg har lagt lidt nye billeder ind som Lars tog her i juledagene. Jeg mangler nogle billeder fra vores tur ved stranden 1. juledag - mon ikke jeg kan lokket  dem fra Lars en af de nærmeste dage.

Rigtig god nytårsaften til jer alle sammen

Søndag den 30. december 2012

Dagene går hurtigt nu og der er ikke længe til før de først hvalpe rejser hjemmefra, ud i verden til deres nye hjem og kærlige familier, der, er jeg helt sikker på - glæder sig til at få deres hvalp hjem.

Jeg kan godt mærke både panikken og glæde i mig, panikken over at de pludselig er væk, men også glæder ved igen at få et normalt liv tilbage. Det kan tælles på én hånd, hvor mange gang jeg har fået redet siden hvalpene blev født, men det er fantastisk at få lov til at præge dem de først vigtige uger af deres liv.

Fredag blev det Kári, der fik fornøjelse at komme med til fødselsdag. Han tog det fuldstændig roligt. Efter et par minutters piven i bilen lagde han sig til at sove og da vi nåede frem efter 40 min. kørsel var der mange mennesker, der lige skulle hilse og der skulle hilses på. Han var en fornøjelse at have med.

De sidste to dage har vi haft besøge af flere hvalpekøbere, der bl.a. har hilst på Fródo og Vilji.
I morgen får vi besøg af Ulla Sonne - tak fordi du tog dig tid til at komme med så kort varsel.
Ulla skal hvalpeteste bl.a. Vilji, så vi kan se hvad han gemmer på - for det skal ingen hemmelighed være, at både jeg men specielt Laura er vildt forelsket i Vilji.
Vi ville egentlig gerne selv beholde ham, men med 4 tæver passer det dårligt med en hanhund og 5 hunde er lige i overkanten af hvad vi har tid til.
Vi har og er stadig svært at træffe beslutningen om, at han ikke skal blive boende hos os.

Vi har dog tilmeldt ham til DKK's udstilling i Fredericia d. 9. februar 2013 og før der rejser han ikke hjemme fra.
 

Fredag den 28. december 2012

Vi vågner op til en smuk dag, åh, det var godt nok stadig mørkt, da vi stod op kl. 7.10 - Lars skulle på arbejde - men det var klar himmel og månen stod stor, fuld og lysende i vest, netop henover vores marker.

Nå, men formiddagen er blevet brug sammen med hundene i haven og en tur op og ned af markvejen.
De hjælp til med at kløve brænde - og ingen af dem blev bange for larmen eller når brænde stykkerne faldt hver sin vej. De fandt næsten uden undtagelse hver et lille stykke brænde at bide i.
Pludselig går de voksne hund amok, da der er to hest, der lige skal finde ud af hvem, der skal spise først. Så i fuld fart løber de om på den anden side af huset med en hale af 6 hvalpe efter sig. Jeg råber og kalder dem tilbage og vupti - så vender 4 af hvalpene om dog ikke Vilji og Fáfnir, de fortsætter med de store.
Alle trives og vokser og det er fantastisk at se hvor meget Loki er kommet med. Det har været tydelig fra starten af, at han burde have haft en uge mere i mor's mave før han kom ud, men han er godt på vej sammen med de andre nu.

Det bliver en stille eftermiddag, Jeg skal til 80 års fødselsdag og overvejer at tage en hvalp med - Laura og nogle venner bliver hjemme og passer resten af hundeflokken.

Nyd denne smukke fredag, hvor solen netop skinner ind af vinduerne fra sydøst.

Torsdag d. 27. december 2012

Så blev der bestilt tid hos dyrlægen til vacc., chipning og sundhedsundersøgelse - Onsdag d. 2. januar 2013 kl. 9.00 - drager Laura og jeg afsted med alle 6 hvalpe og Alda til Svendborg Dyrehospital, vor vores "husdyrlæge" Nicolaj skal give dem en rigtig god førstegangs oplevelse med en dyrlæge.

Da jeg alligevel skulle bestille tid til hvalpene, puttede jeg dem alle i bilen og kørt til dyrehospitaltet med den bagtænke at vænne hvalpene til støjen fra biler mm. Svendborg Dyrehospital har en lille agillity-bane beliggende lige op af en meget trafikkeret vej - den er godt hegnet ind, så selv hvalpe ikke kan løb ud. Der plejer jeg at introducere vores hvalpe for biler og lastbiler. Alle hvalpene tog det pænt, da de lige havde vænnet sig til det nye sted. Kári var lidt mere forsigtig end de andre, men han er i forvejen ikke meget for pludselige høje lyse - men det arbejder vi på.

Hurtigt begynde de alle at lege - både hvalpe og de voksne og Alda skulle som altid prøve rampen og fluks var Fródo klar og fulgte bagefter - halvvejs oppe måtte han dog lige have en hånd, det er svært at holde balancen på et så smalt brædt.
På hjemvejen rundede vi lige skoven - alle ud af bilen igen.
Hvalpene nyder helt klart at komme med ud at opleve forskellige ting. Næsten og øjnene bliver brug flittigt og godt. I skoven mødte vi både en kondiløber, en cyklist og Harry og Karla (Beagel).

Nu er der ro over hele linien - hvalpene er puttet på deres værelse og de 4 voksne ligger rundt mine fødder mens jeg sidder ved computeren.
I eftermiddag får vi besøg af Fáfnir's familie og så skal Kári og Aura en tur med ind til byen.

 

Onsdag d. 26. december 2012 - 2. juledag

I dag er vi vågnet op til en efterhånden smuk dag - lige nu skinner solen og hvalpene er netop hentet ind fra en god times leg i haven.
I morges kl. 7.23, da de mente det var tid at stå op, var det stadig mørkt og lidt regn i luften. Men uanset vejret skal kommer de alle ud - og de vil det rigtig gerne.

Nogle bliver hurtig trætte og vælger at gå ind og sove videre - men andre er helt friske og klar til at udfordre verden. Derfor tog jeg i dag også tre af hvalpene med på luftetur i skoven. Vilji, Fáfnir og Fródo.
De tre andre lå alle og sov -  og alt andet lige så er det nemmere kun at have 7 hunde med i skoven mod 10.
I dag var der lidt piven, da vi kørt i bilen - men tror det mest var fordi de skulle opholde sig i transportburet.

Hold op hvor de nød skoven - de fulgte pænt efter både de voksne hunde og mig. Tempoet var selvfølige væsentlig nedsat.
Vi mødte en mor med sit barn på knap 2 år i klapvogn. Freja som pigen hed, var hurtig til at sig hund - og skulle lige hilse på dem alle sammen. Fródo var vild med hende, og jeg måtte ikke mindre end 3 gange tilbage og hente ham.
 

Nu sover de alle på værelset igen. Vi er på vej til frokost hos min svigerinde - det er ikke langt væk, så jeg har mulighed for lige at køre hjem og se til dem indimellem.

Tirsdag d. 25. december 2012 - 1. juledag

Traditionen tro holder vi altid 1. juledag hellig. Vi har for flere år siden besluttet at netop dagen efter juleaften er en dag, hvor vi kun er os selv - Danny, Laura, Lars og mig.

Vi laver absolut ingen ting udover at slappe ad og nyde hinandens selskab.

I dag besluttede vi så at tage en tur på stranden med alle hundene - en stille og rolig tur for lige at få lidt luft. (Der kommer billeder så snart Lars få dem lagt over til mig)
Hvalpene blev putte i deres transportbur og sammen med de voksne ind bag i min 4X4.
Nede ved stranden blev de alle 6 lukket ud og hvor var det dejligt at se, hvor optaget de var af alt det nye. På sådan en strand er der mange ukendte dufte og både døde krapper, muslinger, tang og fiskehoveder, der skal undersøges.
Det var i starten svært for dem at gå på stenene men flere af dem fik det da lært og selvfølgelig skulle både Fáfnir og Kári ned at undersøge vandet. Tæt på men ikke helt ud i det, det bliver nok næste gang.

Vel hjemme igen har resten af dagen gået med leg i haven og gnave ben samt lege under juletræet.
Efter sådan en omgang falder hvalpene til ro rundt i huset, de fleste dog under sofaerne eller under juletræet bortset fra Aura, der har fundet sin faste plads i sofaen.

Så snart en hvalp vågner er vi gode til at gå med ham ud til døren så han kan få tisset - vi træner og det går rigtig godt, der sker dog stadig uheld herinde. Men...
Jeg må rose Aura, hun har netop efter at have sovet en god time - ganske af sig selv løbet til gangdøren for at blive lukket ud - hun skulle både stort og små. 
Jeg var ganske måløs. Men hun er nu en fremmelig dame.
 

Mandag d. 24. december 2012 - juleaften's dag

Efter snestormen i går føles vejret nærmest forårsagtigt. Hvalpene og de voksne hund har her til formiddag tilbragt mindst 1 time med leg i haven. Det er gået for fulde gardiner rundt i haven op og ned af de små snedriver, der stadig ligger rundt omkring.

Alle som en har hygget sig og nydt at vejret var til at være ude i. Jeg hentede i går en pose kalveben hos vores lokale slagter. De blev fordelt rund på græsplanen. De voksne tog selvfølgelig først - men også hvalpene var vilde med benene. Der er ingen tvivl om, at de ved godt,  hvad de skal gøre med dem.

Så efter legen blev det tid til at falde til ro med hvert sit lille kalveben - og de nød det.
Nu er de alle igen kaldt ind og har hver fundet sig en soveplads rund i huset.

Anden er stegt, ris ála m.... er lavet, de brune kartofler kogt og pillet. Flæskestegen gjort klar, bordet dækket - nu mangler vi blot at vores store børn - Laura, 18 og Danny, 26 skal pynte juletræ.

Min søster og hende snart 18 årige datter kommer hen på eftermiddagen for at fejre julen sammen med os og alle vores pt. 10 hunde.
Vi ønsker jer alle en rigtig glædelig jul - pas godt på hinanden - mennesker som dyr.

Lørdag d. 22. december 2012

Hvalpene tilbringer ikke megen tid på deres eget værelse længere - kun Loki, han elsker sin hundekurv eller transportkassen, det er sikkert, at kan jeg ikke finde ham blandt de andre så finder jeg ham et at de to steder. 

Aura har fået en forkærlighed for sofaen. Laura har ligget syg med influenza så hvad er mere nærliggende end at komme løbende hen til hende ivrigt forsøgende at hoppe op, hvilket selvfølgelig ikke kan lade sig gøre endu, men nå man udviser sådan en glæde ved at se en syg ung pige ligge på sofaen, ja, så kommer man da bestemt op. Oppe i favnen på Laura sover Aura trygt og godt.

Fáfnir, Vilji og Kári er helt vilde med strømper og bukse-ben, og kan de komme til det, ja, så holder de fast. De er alle tre stor, smukke og glæde drenge.

Fródo er nøjagtig lige så drille- og legesyg som de andre. Han elsker at sætte fart i legen og kan bevæge sig ret hurtig og med hurtige sving. Tror han ligner sin mor rigtig meget.

Laura fik lidt spekulationer over hendes "træning" fredag aften hvor hun forsigtigt spørg: Hvordan er det med den familie Aura skal til - må hun der være i sofaen?"

I dag bliver også dagen, hvor vi prøver at tage to af hvalpene adgangen med i byen. 
I dag bliver det Vilji og Fánir, så må vi se hvad de siger til det.

Aura får i dag besøg af sin familie fra Sjælland. 
Det er altid en glæde at vise hvalpene frem.

 

Tirsdag d. 18. december 2012

Dagende flyver af sted og der er ikke mange lyse timer i døgnet.
Hvalpene vokser og udvikler sig - hver og én.
De har fået kasser med legekugler til at tumle i inde i huset, udenfor er der mange ting, der skal undersøge og bides i - særligt roserne er ynglingsbeskæftigelse, ved ikke helt hvorfor. Gamle kødben som de voksne har efterladt er heller ikke dårligt at sætte tænderne i.

Alle som én hvalp viser modighed og selvstændighed. De er gode til at udforske haven og er ikke bleg for at begive rundt i den. I går var Aura ude at hilse på hestene - en kæk ung dame, der lige som de andre elsker at lege med vores 12 ugers gl. killing.

Lige nu er de puttet inde på værelset efter at have tilbragt en halv times tid ude i haven sammen med Alda og Laura. Loki har godt nok mast sig igennem børnegitteret - han er den eneste, der stadig kan komme igennnem. Han ligger nu og sover på tæppet lige udenfor værelset.

 

Lørdag d. 15. december 2012

Godmorgen derud.
Nu ser det ud til, at vi er ved at have fundet en fast morgen rutine.
Når jeg kommer ned fra soveværelset lukker jeg de voksne hunde, der er stået op sammen med mig ud - det er som regel Alda og Fifa, mens Glit og Alde vælger at putte sammen med Lars i sengen.

Jeg åbner børnegitteret ind til hvalpeværelset går hen til terassedøren og kalder på dem. Alle uden undtagelse kommer de i fuld fart og går med ud. Ude på terassen står Alda og tager imod dem. 
Der skal lavet morgen toilettet og de får lov til at patte lidt hos hende.

Mens de er udenfor ordner jeg deres værelse, fjerne aviser med vådt og tørt afføring, selv om det efterhånden er meget lidt, jeg får lagt nye aviser ud, tjekket vand og tørkost. Jeg laver to tallerkner med lun morgenmad.
Så kalder jeg alle hundene ind igen, tager den lune mad med ind på værelset, banker med en negl på takkerknen og straks kommer hvalpene løbende fra alle sider, de ved godt at det betyder mad.
De spiser og bagefter ligger nogle af dem sig hen for at sove, andre kommer ud til mig i køkkenet for at leget med hinanden eller katten eller for at blive nusset.

Lige nu ligger Aura på skødet af mig og sover. Hun gik rundt og pev lidt, så måtte hun op og putte, lagde sig på skødet og faldt i søven. Lige om lidt vil jeg bærer hende ind i en af hundekurvene, der står på værelset.

I dag har vi julehygge for vores rideskoleelever og deres familier. Sidste i arrangementet henter vi alle hvalpene ud i haven, så børn og voksne kan få lov til at hilse på dem, samtidig er det en rigtig god måde at socialisere hvalpene på.

Vi ønsker jer en dejlig tø-vejrsdag

Fredag d. 14. december 2012

Lille Loki har rigtig fået mod på livet, han hopper glad rundt og tager nu også kampen op med de store.

Aura, den smukke pige - er hurtig som sin mor og har en sund vilje og gå på mod.

Fáfnir kuldet's Alfa-han prøver kræfter med dem alle - da han ville prøve med Glit blev han endelig sat på plads. Godt at have en hund med så meget erfaring.

Vijli og Fródo er også med helt fremme og vil rigtig gerne opleve noget.
Fródo og Loki er de mest uafhængige af flokken, de kan sagtens gå rundt uden de andre eller vi er i nærheden. Begge går ind og lægger sig i værelset, under trappen eller bag en lampefod i køkkenet uafhængigt af de andre.

Vilji og Kári er nok mest afhængig af flokken, de vil gerne være hvor der er andre; hvalpe, voksne hund, katte eller os. 

Vijli opdagede fjernsynet i går aftes. Det var fantastisk at se, hvordan han fulgte med i det er skete på skærmen og det var tydelig at der foregik en masse i hovedet på ham. I mens lå Kári hos mig og sov.
 

Onsdag d. 12. december 2012

Blev dagen, hvor hvalpene kom med ud at køre bil for første gang.
Vi havde besluttet at tage alle ti hunde med en tur i skoven.
Bilturen tog de ganske flot. Vi havde sat alle hvalpene ind i et transportbur med et par tæpper fra værelset, så der var noget velkendt. Der var et par, der lige piv lidt men hurtigt faldt de til ro.
Det var også en kort køretur på ca. 10 min. Men vi skal jo starte i det små.

Skovbunden blev undersøgt, de steder, hvor der var noget, der stark igennem sneen.
De følger pænt med når jeg kalder på dem, dog skal jeg passe på ikke kan komme for langt væk fra dem endnu, så mister de lidt orienteringen.

Lars fik taget nogle flotte billeder - jeg har for en gangs skyld lagt alle op uden at sortere i dem.
 

Tirsdag d. 11. december 2012

Jeg er begyndt at renlighedstræne hvalpene.
Hver gang de enten har sovet, spist eller går lidt rundt og piver så tager jeg den/dem med en tur i haven.
Det funger perfekt. Ikke mindre end 6 x pølser blev det til på den flotte hvide sne i morgens.

Det ser ud til at alle hvalpe har det dejligt ude i sneen og nyder viderne og den friske luft.

Deres inderum er også udvidet en del pt. Så længe jeg er inde i huset kan de være over det hele: hundeværelset, køkken, stue og bryggers og baggang.

På den måde lærer de også at "være" alene i rum uden andre.

 

Mandag d. 10. december 2012

I dag fik vi tage portræt billeder af hvalpene.
De fleste af dem, sad rigtig pænt under optagelsen selv om lammeskindet de sad på er Glit's

Hvalpene er begyndt at være meget sammen med os i køkkenet og stuen. De tuller rundt, leger og gå på opdagelser i bryggers og gæstetoilet.
Loki, Vilji og Aura fandt i dag Alde's hemmelige hule under trappen, hvor hun gemmer alt sit legetøj samt det legetøj, hun har taget inde ved hvalpene.

Aura var i starten lidt betænkelig ved at skulle bevæges sig rund på det glatter trægulv, så de første mange minutter, holdt hun sig til avisen, der lå på gulvet - den var dejlig velkendt. Men efterhånden blev hun så modig, at hun løb med de andre over i hulen.
Uanset hvor mange gange jeg ligger Fródo ind på værelset, så vil han allerhelts ligge lige i døråbningen eller lige før den i køkkenet. Så det får han lov til fra nu af.

 

Søndag d. 9. december 2012

blev dagen, hvor sneen for alvor kom til Sydfyn.
Det er hvidt derude og der er ca. kommet 10-15 cm. sne siden i går lørdag.
Jeg ved ikke om Fifa kl. 05.10 i morges fornemmede at der var sne, men ud skulle hun ihvertfald og det først hun gør er at rulle sig i den nyfalden sne, straks efter kommer Alda og så går den vilde jagt rundt i haven. Det er vist de islandske gener der træder tydeligt frem - ingen tvivl om at de elsker sne.

Hos os får hundene ost hver morgen og skulle jeg glemme det ...  Ja, så skal de nok gøre mig opmærksom på, at der mangler noget.
Her til morgen blev hvalpene også præsenteret for ost. Loki, Aura, Fródo og Kári var vilde med osten, Vilji og Fáfnir derimod skulle lige se osten lidt an og ville helllere have leverpostej.
 

Jeg er begyndt at tage hver enkelt hvalp væk fra de andre i kortere perioder. I går var Vilji og Fáfnir hver en lille tur med i haven. Vijli, var den først der kom med ud. Han virkede ikke utryg men undersøgte græs, sne, et æble og fliserne, der i går stadig var synlig.
Efter 5-10 min. hentede jeg Fáfnir og så fik de lov til i fællesskab at undersøge verden før Vijli igen skulle ind, så Fáfnir kunne prøve at være alene ude.

Mens jeg sidder her og skriver tuller Fródo rund og undersøger stuen. Selvfølgelig piver han lidt og leder efter de andre, men næsen bliver flittigt brug og han bevæger sig lænere og længere væk fra mig. Efter nogle minutter sætter jeg mig ned på gulvet og kalder på ham. Han kommer småløbende hen til mig, hvor han får masser af ros og bliver nusset.

Så fortsætter jeg med computeren og han fortsætter med at undersøge rummet og hvad der nu ligger på gulvet, efter lidt tid gentager jeg proceduren med at sætte mig på gulvet og kalde på ham. Igen kommer han løbende for at få ros og blive nusset.
Senere på formiddagen er det Aura og Kári's tur. 
Loki var med i køkkenet tidligt i morgen, hvor jeg trænede det samme, at være væk fra flokken og at komme når jeg kalder.

Hvalpene sover meget mindre nu, så der er ofte gang i legeriet. De bruger både bamserne, små træktov og hinanden som bideting foruden en af mine gamle filtsutsko.

 

Der er intet så dejligt som at have hvalpe.

 

 

Så vågnede vi op til snestorm over Sydfyn.
Kl. 05.10 skulle Fifa en tur ud - det først hun gør er at rulle sig i sneen.
Alda kommer hurtigt efter og så er der gang i legen.
 
De 4 voksne får hver morgen en skive ost- 
og her til morgen fik hvalpene lov til at smage. Loki, Aura,  Fródo og Kári var vilde med osten, Vijli og Fáfnir derimod skulle lige se osten lidt an.
 
Vi er begyndt at tage hver enkel hvalpe væk fra de andre i kortere perioden - en tur med i stuen, i bryggeres eller køkken, så de lærer at være alene og komme når der bliver kaldt.
 
Mens jeg sidder og skriver her - tuller Fródo rundt og undersøger stuen. Selvfølgelig piver han lidt og leder efter de andre. Men næsen bliver flittigt brugt og han bevæger sig længer og længer væk fra mig.
Efter et par minutter sætter jeg mig ned på gulvet og kalder på ham. Han kommer småløbende hen til mig og bliver nusset og rost.
Så fortsætter jeg med computeren og han fortsætter med at undersøge rummet og hvad der nu ligger på gulvet - efter lidt tid gentager jeg proceduren med at sætte mig på gulvet og kalde på ham, han kommer igen løbende - får ro og bliver nusset.
 
De sover meget mindre nu - så der er ofte gang i legeriet.
De bruger både bamser, små træktov og hinanden som bideting foruden en af mine gamle filtsutsko.
 
Der er intet så dejligt som at have hvalpe
Så vågnede vi op til snestorm over Sydfyn.
Kl. 05.10 skulle Fifa en tur ud - det først hun gør er at rulle sig i sneen.
Alda kommer hurtigt efter og så er der gang i legen.
 
De 4 voksne får hver morgen en skive ost- 
og her til morgen fik hvalpene lov til at smage. Loki, Aura,  Fródo og Kári var vilde med osten, Vijli og Fáfnir derimod skulle lige se osten lidt an.
 
Vi er begyndt at tage hver enkel hvalpe væk fra de andre i kortere perioden - en tur med i stuen, i bryggeres eller køkken, så de lærer at være alene og komme når der bliver kaldt.
 
Mens jeg sidder og skriver her - tuller Fródo rundt og undersøger stuen. Selvfølgelig piver han lidt og leder efter de andre. Men næsen bliver flittigt brugt og han bevæger sig længer og længer væk fra mig.
Efter et par minutter sætter jeg mig ned på gulvet og kalder på ham. Han kommer småløbende hen til mig og bliver nusset og rost.
Så fortsætter jeg med computeren og han fortsætter med at undersøge rummet og hvad der nu ligger på gulvet - efter lidt tid gentager jeg proceduren med at sætte mig på gulvet og kalde på ham, han kommer igen løbende - får ro og bliver nusset.
 
De sover meget mindre nu - så der er ofte gang i legeriet.
De bruger både bamser, små træktov og hinanden som bideting foruden en af mine gamle filtsutsko.
 
Der er intet så dejligt som at have hvalpe.

Torsdag d. 6. december 2012

Hvalpene fortsætter deres fine udvikling.
Loki, som var den mindste hvalp ved fødslen kommer fint efter det. Han vejede her til morgen 1120 gram snart er han lige så stor som sine søskende.

Det virke som en meget harmonisk flok og dog ... 
nogen gang kan vi blive helt i tvivl om de holder sammen i farver, så er det nemlig de 3 sorte, der sover og leger sammen og de 3 brune i en anden gruppe - lidt sjovt at observere.

De styrer alle sammen deres ben fantastisk godt nu, der er meget få styrt, når de skal skynde sig gennem rummet. Vi ser dem ofter og ofter småløbe og lave hurtige retningsskift - og denne gang med vilje.
Aura er den først som netop i dag har lagt sin hale hen over ryggen. Nu ligner hun en rigtig Islandsk fårehund.

Fródo, har det allerbedst når han kan ligge lige i døråbningen mellem hundeværelset og køkkenet. Han behøver ikke ud til os, bare han må ligge på dørtrinet og følge med i hvad vi laver eller bare sove lidt. Så det får han lov til.

Alda tillader nu mere og mere, at de tre andre voksne tæver leger med hvalpene. Hun har ikke længere problemer med at Glit går ind til dem. Og det er tydeligt at Glit synes det små er søde, men at hun også ved, at de ikke er hendes.

 

Tirsdag d. 4. december 2012

Blev dagen hvor hvalpene fik udvidet deres horisont.
De kom en tur i haven.
Alle 6 var meget nysgerrig og næsen blev flittigt brugt til at undersøge græs, jord og små sten. Sne havde vi ikke meget af, men den smule, der var skulle også undersøges.

Der er ikke så meget mere at sige - jeg vil lade billederne tale for sig selv
Rigtig god fornøjelse

 

Mandag d. 3. december 2012

Det går stadig fremad med hvalpene.
De spiser nu både opblødt og tørt hvalpefoder, de har også smagt på lidt tum i olie, det tog de også til sig - enkelte fik dog lidt løs mave, men det er over igen. De har alle lært at drikke vand og har nu konstant adgang til vand, bortset fra hvis jeg ikke lige har set, at de har væltet det for 4 gang.

De har alle en rigtig god fornemmelse for mennesker. Så snart en af os kommer ind til dem - så kommer de hen og skal nusse og gerne op på skødet. Det er fanstastisk så hurtig de lærer. De kommer nu - næsten - hvergang jeg kalder på dem. Selvfølgelig kan de ikke deres navne endnu, men jeg bruger en "kysse-lyd" som de reagere rigtig godt på.
Jeg har "hvalpe" der nu er 3 1/2 år gammel, der stadig kan genkende lyden.

Alda er stadig en god mor, hun rydder op efter dem næsten hurtigere end de er færdig. Når jeg at tage deres efterladenskaber før hun opdager det - bliver næsten flittigt brugt for at finde, det hun kunne lugte var kommet ud.

I morgen tirsdag skal de have deres 2. ormekur og så tror jeg, at de hellere må få klippet klør engang til. jeg synes at Alda har nogle små ridser på maven.

Alde, er lidt bange for dem. Hun er nysgerrig nok og vil gerne ind til dem, når jeg er der inden, også gerne snuse lidt - men vender de sig om eller laver pludselige udfald mod hende - så er hun gået.
Men bare vent, når de kan komme med ud at leget - så er hun helt sikker en perfekte legemoster.

Glit og Fifa er også interesseret. Især for Glit var det svært de første 4-5 dage efter fødslen. Så snart en hvalp pep, var hun på vej ind til dem. Alda havde ikke brug for sin mor hjælp - og røg faktisk i hovedet på Glit på 5 dagen og siden har Glit fuld ud respekteret når Alda ikke vil  have hende ind. 
Tante Fifa, derimod hun må være over det hele.

Onsdag d. 28. november 2012

Det er i dag 3 uger siden hvalpene blev født.
Hvor går deres udvikling dog stærkt.
Fra stort set intet at kunne til i dag - kun 21 dage gamle - hvor de både kan se, høre, stå og gå samt spise opblødt hvalpefoder - det er jo fantastisk.

Hvalpene er begyndt at kunne genkende min stemme. Både Vilji og Fáfnir vender straks rund og sidder og lytter, når jeg taler til dem.

Loki spiser og spiser når de får hvalpefoder, det er som om han har noget han skal have indhentet.
Det har han nok også, han vejede kun 154 g. da han blev født og mens Vijli i dag vejer godt 1700 g. så vejer Logi knap 800g.
 

Tirsdag d. 27. november 2012
Hvalpene fik for først gang i går hvalpefoder blødt op i A38. - De elskede det.
De fik også i går mandag deres første ormekur, noget lyserødt stads som ingen af dem syntes smaget godt - men det var hurtigt glem, da de fik deres hvalpefoder bagefter.

I dag har de været ud at gå rundt på gulvet - nogle mere stabilt end andre.

Jeg er meget imporneret over Loki (den mindste) i går synes jeg ikke han kunne noget og i dag stod han helt op og spiste og gik pænt rund en stund på tæppet.

Deres tænder er begyndt at bryde igennem gummerne, og jeg har netop købt bide-legetøj til dem.
Det bliver også i dag, at jeg indretter hele værelset til dem. De tager nok ikke det hele i brug endnu, men så har de muligheden for at bevæge sig mere rundt.
Et par papkasser er ved at blive omdannet til hemmelige gemmesteder.

Jo... det er dejligt at have hvalpe igen.

 

Alda er en fantastisk Islandske fårehund

Hun er smuk, hurtig og intelligent - og så klarede hun fødslen af sine 6 hvalpe helt fantastisk godt.
Dog var hun noget træt, da den 6 og sidste hvalp kom til verden.
 
Da både Alda og Froður er tricolor - var vi ikke i tvivl om, at vi ville få tricolorede hvalpe, men at vi fik brune med hvide aftegninger er kommet som noget af en overraskelse.
De er helt fantastiske smukke - både de brune og de sorte.
 
Alle, både hvalpe og Alda, har det godt.
 
Jeg vil løbende ligge billeder ind her - ligesom jeg, når der begynder at ske noget mere i redekassen, fortælle hvad vi laver.